Suured investeeringud ja veel suuremad läbikukkumised

 1. Google Glass

Google glass on 2013 aastal välja lastud toode, mille eesmärk oli teha prillid millel oleks nägemise parandamise asemel hoopis mobiiltelefonile sarnased omadused.

Omadused:
Puutetundlik menüü parempoolsel prillisangal (ilmateade, pildid, kõned, maps, kaamera) ja häälaktiveering 

Google Glass photo.JPG

Läbikukkumise põhjused:
Suurimaks põhjuseks miks toode ei teinud oodatud käivet oli see, et selle hinna- ja kvaliteedisuhe ei olnud tasakaalus. Toote hind oli 1500 US Dollarit ning sellele summale ei olnud seadmel vastavaid lisand väärtusi. Inimesed eelistasid osta omale poole odavamalt nutitelefoni mis suudab rohkem ära teha kui prillid, mis on kaks korda kallimad, ent ei suuda teha asju mida telefon suudab.



 2. Sinclair C5

 Sinclair C5 loodi 1985. aastal. Selle eesmärk oli asendama hakata jalgrattaid, rollereid ja ka väiksemaid autosid. Selle peamiseks müügiartikliks olid näiteks see, et masinaga sõitmiseks pole vaja omada mingisuguseid lube ning see et tegu on keskonnasõbraliku sõiduvahendiga.

Sinclair C5 with high vis mast.jpg

Läbikukkumise põhjused:
Kuigi tegu oli ideepoolest hea masinaga, ei läinud selle müük vastavalt ootustele. Saatuslikuks sai see, et lõpptarbija jaoks oli tegemist suhteliselt aeglase masinaga (max. 24km/h) ning kuna seda müüdi tol ajal ainult Suurbritannia saartel, siis ei olnud see ilmastiku oludega kuigi kooskõlas.



3. Zune

Zune puhul on tegemist Microsofti poolse "konkurendiga" Apple Ipod-ile.
Tegemist on 2006 aastal algatatud projektiga, mille tööülessandeks oli mängida muusikat ning jagada seda teiste "Zuneritega".


Läbikukkumine:
Toode kukkus läbi kuna ei taganud endas innovatiivseid lahendusi. Seetõttu ei saanud nad jagu oma konkurendist Ipodist ning inimestel polnud pointi osta endale Zune-i.

Comments

Popular posts from this blog

Hääletage minu poolt palun :)

(Hacker - HOWTO) arvustus