Interneti mõju tehnoloogile

Internet tulek on endaga kaasa toonud kiirema infoliikumise ning annab kogu maailmale võimaluse ligi pääseda kogu netis leiduvale avalikule infole.  Ka erinevate tehonoogiate, tavade, jms arengule on interneti tulek tohulut kaasa aidanud. On optimeeritud olemaolevaid programme ning tuldud turule erinevate uurte innovatsioonidega. Tänases Blogis toon välja kaks näidet sellistest toodetest, mida on edasi arendatud just tänu internetile.


1. kompakte kassett

Esimesed kompaktsed kassetid (edaspidi: kassetid) tulid kasutudele Euroopas 30 augustil 1963. aastal, Berliini raadiosaadetes. Peamised eestvedajad, et kassetid muutuksid ülemaailmselt uueks standardiks, olid Philips ning Grunding. Kassettide tööülessanne oli nendele audiofailide lindistamine ning nendelt maha mängimine. Müüdi kahte sorti kasette. tühjad kassetid millele said inimesed ise audiot lindistada ning juba lindistatud kassetid, millele oli juba mingi fail peale lastud. (soovikorral oli võimalik ka kassetil olevaid faile ära kustutada ning asendada soovitud muusikapaladega).

Compactcassette.jpg

Peale kassette tulid kasutusele erinevaid sarnaseid tooteid nagu mälukaardid ning cd-/dvd-plaadid. Hetkeseisuga oleme jõudnud sinnamaale, et mistahes failide salvestamiseks ei ole meil enam füüsilist toodet tarvis. Vaja on vaid internetti, kuhu saame kõik salvestada ning seal ka neid alla tõmmata.


2. telefoniraamat

Telefoniraamat oli raamat, kust inimesed said numbreid, et luua ühendust teiste ininmeste, korporatsioonide, riigiasutustega jne. Esimene taoline raamat avalikustati 21. veeburarul 1878. aalstal New Havenis, Conneticuti osariigis, USA-s. Seal oli 50 telefoni numbrit ning oli pigem mõeldud ettevõtete omavahelise suhtluse hõlbustamiseks. 

Täna ei ole meil enam tuttavatele ning ettevõtetele helistamiseks vaja raamatuid vaid leiame need internetist paari kliki kauguselt.




Kasutatud kirjandus:

https://en.wikipedia.org/wiki/Telephone_directory

https://en.wikipedia.org/wiki/Cassette_tape#History

Comments

Popular posts from this blog

Suured investeeringud ja veel suuremad läbikukkumised

(Hacker - HOWTO) arvustus

Hääletage minu poolt palun :)