(Hacker - HOWTO) arvustus

 “Hacker HOWTO” arvustus


    Alustuseks nii palju, et nii nagu arvatavasti päris paljude inimeste jaoks, arvasin vasemalt ka minagi, et sõna "häkker" on pigem halva alatooniga. Tuleb välja , et häkkerit mõistetakse hoopis healoomulise kujuna. Nimelt häkkerid arendavad asju ning nende vastandiks on kräkkerid. Kräkkerid lõhuvad asju, mille häkkerid on teinud.
    Häkkerid on inimesed kes usuvad vabadusse ning on selle nimel nõus erinevate probleemide lahendamiseks koos töötama ning oma loovust koondama. Raymond tõi ühe punktina välja ka selle, et suhtumisest ainuüksi ei piisa, vaid häkkeriks saamine nõuab lisaks ka intelligentsust, praktikat, pühendumist ja rasket tööd. Häkkeri soov peab olema kirjutada avatud lähtekoodiga tarkvara, aidata tarkvara testida ja siluda, avaldada kasulikku teavet, aidata hooldada infrastruktuuri ning teenida häkkerikultuuri.
    Artikli lugemisel jõudsin ma selgusele, et häkkeri staatuse saavutmine ei ole nii lihtne kui algul arvasin. Selleks, et saavutada endale sealsel maastikul mingisugunegi staatus tuleb hallata erinevaid programmeerimiskeeli ning panustada kogu kommuuni heaollu ning tõhususse.


Comments

Popular posts from this blog

Suured investeeringud ja veel suuremad läbikukkumised

Hääletage minu poolt palun :)