IBM "rahvusvahelise info liikumisel peab olema tagatud selle turvalisus"

    Rahvusvaheline pandeemia on sundinud inimesi tegema tööd, suhtlema või jagama kogemusi veelgi rohkem läbi interneti kui varem. Juba enne pandeemiat oli infoliikumine aina kasvavas trendis ning sellega paraleelselt on ka valitsuste ja suurkorporatsioonide soov selle turvalisuse tahamiseks.

    IBM soovib säilitada kõik inimeste eetilised väärtused info ausa liikumise osas. Samuti leiavad nad et kõik valitsused ja suurfirmad peaksid pooldama ning soosima võrguühendust üle maailma, nii et see oleks igale inimesele kättesaadav. Inimeste personaalne info mida nad on soovinud arvutisse või mõnda veebirakendusse salvestada peaks olema ilma vastupidise isikliku soovita ainult temale endale kättesaadav ning see on ka IBM üheks põhiväärtuseks.


Mida/kuidas kaitsta?

  • inimeste endi arvutid või mobiilid, et keegi nendesse sisse ei saaks häkkida.
  • inimeste failid, sõnumid jms, mida nad on otsustanud kellegagi jagada
  • Homomorphic Encryption üks viisidest, kus faile saavad mõjutada ainult need kellele on selleks luba antud. See tagab, et info oleks kõige haavatavamas olekus võimalikult lühikest aega
  • IBM ei jaga vabatahtlikult oma klientide infot julgeoleku ega riiklike süsteemidega

,,Oleme IBMis veendunud, et andmete vaba liikumise hõlbustamine, tagades samas andmete turvalisuse ja privaatsuse, ei välista üksteist."

- Christina Montgomery, IBMi privaatsusdirektor









info allikas:
https://www.ibm.com/blogs/policy/data-flows/

Comments

Popular posts from this blog

Suured investeeringud ja veel suuremad läbikukkumised

(Hacker - HOWTO) arvustus

Hääletage minu poolt palun :)